Persbericht “Gedeputeerde Peuskens schendt huishoudelijk reglement”

Op 15 maart 2017, over deze onderwerpen: Onderwijs

HASSELT – Gedeputeerde van onderwijs Jean-Paul Peuskens (SP.a) antwoordt niet (tijdig) op schriftelijke en mondelinge vragen omtrent het Limburgs onderwijs. Dit is niet naar de zin van de N-VA die eindelijk duidelijkheid wilt. “Via een klacht bij de gouverneur en de minister van Binnenlands Bestuur wil ik de gedeputeerde zijn verplichtingen laten nakomen” aldus Bianca Maas (N-VA).

 

GEBREK AAN PASSIE EN GEDREVENHEID

 

Ondanks verschillende pogingen om een duidelijker beeld te kunnen vormen van de stappen die gedeputeerde Peuskens heeft ondernomen en een stand van zaken te krijgen van de middelen voor het Limburgs onderwijs, ontloopt deze steeds zijn verantwoordelijkheid. Op mondelinge vragen gesteld in de raadzaal reageert hij gepikeerd en antwoordt hij steeds naast de kwestie en met schriftelijke vragen is het zelfs nog erger gesteld: hij reageert helemaal niet! Bianca Maas (N-VA) hoopt via de klacht eindelijk een antwoord te krijgen. “Ik wil de gedeputeerde geen kwade wil verwijten en zal het maar steken op een gebrek aan passie en gedrevenheid. Omdat niet alleen wij maar vooral onze Limburgse scholen recht hebben op duidelijkheid kan ik niet anders dan deze volgende stap zetten” zegt Bianca Maas (N-VA).

 

KLACHT

 

Op 20 januari 2017 heeft Bianca Maas (N-VA) twee schriftelijke vragen ingediend aangaande het Limburgs onderwijs. Volgens artikel 71 van het huishoudelijk reglement wordt het antwoord aan de vraagsteller verstuurd binnen een termijn van twintig werkdagen na ontvangst door de provinciegriffier. “Vandaag zijn we, rekening houdend met de krokusvakantie, achtenveertig werkdagen verder en ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vragen gekregen. Daarom dien ik nu klacht in bij de gouverneur en de minister van Binnenlands Bestuur” zegt Bianca Maas (N-VA).

 

VRAGEN

 

Met welke vragen heeft gedeputeerde Peuskens het nu zo moeilijk? Ten eerste vragen we ons af hoe het nu verder moet met het Limburgs onderwijs. Welke concrete stappen volgen er rechtstreeks uit de gedane Staten-Generaal? Ten tweede zijn we erg benieuwd naar de gedetailleerde beschrijving van alle gemaakte kosten die betrekking hebben op de voorbereiding en uitvoering van deze Staten-Generaal. Vooral: vanuit welke middelen werden deze kosten betaald? Ten slotte vragen we ons af op welke manier de verschillende werkgroepen, die opgericht zijn in de aanloop naar de Staten-Generaal, nog verder betrokken worden en hoe en wanneer deze acties geconcretiseerd worden. “Met deze vragen gaf ik de gedeputeerde de opportuniteit om te schitteren over één van zijn bevoegdheden. Maar als zelfs deze kans niet genomen wordt, stel ik mij de vraag of het hier wel gaat over de juiste man op de juiste plaats” besluit Bianca Maas (N-VA).

 

Voor bijkomende informatie kan u steeds contact opnemen met Bianca Maas:

0473/59 60 99 – bianca.maas [at] n-va.be

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is