“Verkoop Hasselts Begijnhof getuigt andermaal van gebrek aan visie”

Op 16 september 2016

HASSELT – Als het van gedeputeerde Philtjens (Open Vld) afhangt, zal de provincieraad komende woensdag stemmen over de verkoop van het Hasseltse begijnhof. Dit is niet naar de zin van de N-VA die de verkoopsvoorwaarden verstrengd wil zien. “Ik zal op de provincieraad aandringen dit agendapunt uit te stellen tot dat er een duidelijke en duurzame visie is over deze culturele site in Hasselt” aldus Bert Lambrechts (N-VA).

 

GEBREK AAN VISIE

 

Het provinciebestuur wil zo snel mogelijk met het Hasseltse begijnhof de privémarkt op. Dat is niet naar de zin van N-VA-provincieraadslid Bert Lambrechts die de gedeputeerde daar op de komende provincieraad zal over aanspreken. Bert Lambrechts (N-VA) hoopt de verkoop uit te stellen.

 

“Ik verwijt de gedeputeerde een totaal gebrek aan visie wat deze culturele site betreft. De verkoopsvoorwaarde zijn veel te flou opgemaakt en de betrokken partners zijn niet geïnformeerd. Waarom moet dit allemaal zo snel, zo goedkoop en zo ondoordacht gaan? Heeft de gedeputeerde misschien al kandidaat-kopers op het oog?” vraagt Bert Lambrechts (N-VA) zich openlijk af.

 

DUUZAME TOEKOMST

 

Voor N-VA’er Lambrechts is het duidelijk. Het Hasseltse begijnhof heeft al jaren een culturele invulling en dat moet zo blijven. Bovendien is het één van de weinige groene longen in de stad waar Hasselaren en niet-Hasselaren tot rust kunnen komen.  “Er zijn ongetwijfeld genoeg privéinvesteerders die bereid zijn om deze culturele site terug in ere te herstellen maar laten we eerst werken aan visie die gedragen is door alle betrokken partners” besluit Bert Lambrechts (N-VA).

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is