N-VA betreurt 50 naakte ontslagen provincie Limburg

Op 27 september 2013

HASSELT – Om de besparing van 3,5 miljoen euro op het provinciefonds op te vangen gaat het Limburgse provinciebestuur 50 naakte ontslagen doorvoeren. De N-VA-fractie in de provincieraad betreurt dit ten zeerste en dringt aan op een efficiëntie-oefening op Limburgs niveau.

Provinciefonds
Jaarlijks haalt de provincie Limburg 150 miljoen euro binnen aan inkomsten. De besparing van 3,5 miljoen euro op het provinciefonds vormt in de realiteit slechts een besparing van 2% op de totale inkomsten van de provincie Limburg. “Als de Vlaamse Overheid er in slaagt om 6% te besparen op zijn eigen ambtenarenapparaat, zonder naakte ontslagen, vragen wij ons af waarom dat voor de provincie Limburg zo moeilijk blijkt te zijn” aldus Miet Vandersteegen, fractievoorzitter van de N-VA in de provincieraad.

Efficiëntie-oefening
De N-VA-fractie dringt aan op een efficiëntie-oefening op Limburgs niveau. In eerste instantie moet het Limburgse provinciebestuur besparen op haar eigen werking alvorens over te gaan tot naakte ontslagen. De N-VA is immers altijd een pleitbezorger geweest van efficiëntere overheidsdiensten. En dit op alle niveaus. De efficiëntie-oefening die de Vlaamse Overheid gemaakt heeft is hier een goed voorbeeld van.

De N-VA-fractie in de provincieraad is bereid om aan deze Limburgse efficiëntie-oefening constructief mee te werken. “Ook wij willen alvast onze duit in het zakje doen en stellen voor dat onder andere de partijfinanciering voor Limburgse politieke partijen herbekeken wordt” besluit Miet Vandersteegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is