Provincie wil Dautenbeek niet alleen betalen

Op 19 oktober 2017

Het provinciebestuur wil niet alleen opdraaien voor de kosten van de herinrichting van de Dautenbeek in Diepenbeek. Die werken zijn nodig om de wateroverlast in het gebied aan te pakken.

Raadsleden vonden het niet kunnen dat de rekening enkel voor de provincie is, aangezien “sommige eigenaars zelf voor de situatie hebben gezorgd of het toch zover hebben laten komen”. Het provinciebestuur overlegt nu met de gemeente om een compromis uit te werken voor de situatie die al zes jaar aansleept.

Goedkeuring kwam er wel voor het samenwerkingsakkoord met Toerisme Vlaanderen. Hierdoor krijgt Limburg 3,6 miljoen euro voor be-MINE PIT: de mijngebouwen van Beringen moeten zo een toegangspoort tot de mijnstreek worden. “Ik wil iedereen bedanken die heeft meegewerkt, de gedeputeerde heeft zijn nek uitgestoken. Dit heeft niet alleen meerwaarde voor Beringen, maar voor heel Vlaanderen”, klonk burgemeester Webers.

Tot slot vroeg raadslid Ann Leyssens wat de provincie doet aan de geuroverlast in Viversel. “We hebben het onderzocht. Maar we zijn niet bevoegd om maatregelen te nemen. APL is Vlaamse materie”, aldus gedeputeerde Vandenhove. Het dossier is overgemaakt aan minister Schauvliege. 

Caroline VANDENREYT ■ Het Belang van Limburg 19/10/2017

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is